Kategorija

Popularni Postovi

1 Rinitis
RIMANTADIN AKTITAB
2 Rinitis
Kako spriječiti prehladu kod prvih simptoma
3 Upala grla
Niska tjelesna temperatura
Image
Glavni // Bronhitis

Analogni zovirax jeftin i učinkovit


Pozdrav svima! Nakon što je napisao članak o lijekovima za podizanje imuniteta (ovo je „OVDJE“), pojavila se ideja: odvojeno razgovarati o svakom lijeku koji se u njemu preporučuje. I prvi među njima je Zovirax, s kojim sam se ja više puta bavio, jer Borim se s herpesom, barem jednom svakih šest mjeseci. Lijek je prilično skup (najmanje 350 rubalja. Zamjensko pakiranje) i nedjelotvorno. Stoga je ideja da se pronađe analog Zoviraxa jeftin i učinkovit, kako kažu, u zraku.

1. Moje osobno iskustvo korištenja Zoviraxa za 400 rubalja

Reći ću još više - učinak Zoviraxa u mom slučaju bio je nula. Herpes na usnama je prošao sam od sebe, kao i svaka obična hladnoća.

Uzimate lijekove - oporavite se za tjedan dana, ne uzmete - za sedam dana.

Istina, liječnici se ne slažu sa mnom. Kažu da ako se ne liječe, nove se mogu formirati pored starih rana na usnama, a upala može postati velika. To mora biti istina. Samo mi se to nije dogodilo.

2. Analogni zovirax jeftin i učinkovit

2.1. Bez ušnog voska

U posljednje vrijeme spašavam se improviziranim sredstvima, među kojima je i ušni vosak. Glavna stvar ovdje je ne propustiti početak bolesti. Čim osjetite najmanji osjećaj pečenja na usnama:

Uzmi kozmetički štapić s vatom,

popeti joj se na uho,

uklonite vosak iz uha

podmazati joj mjesto gdje se pojavila iritacija

što češće to radite, to bolje.

Ako je sve to učinjeno na vrijeme, mjehurići se neće pojaviti i upala će brzo proći. Provjerili ste sami!

2.2 Tetraciklinska mast 45 rubalja

I tetraciklinska mast mi puno pomaže. Dostupan u epruvetama od 10 g. 1 posto.

Jednom sam je vidio kod vozača taksija u autu. Pitam:

Odgovori mi: “Herpes je mučio. Samo tetraciklinska mast i uštedite! "

I ja sam pokušao. To stvarno djeluje. I nemojte biti zbunjeni onim što je napisano "oko". Nanesite na zahvaćeno područje na usnama 3-5 puta dnevno i budite iznenađeni rezultatima.

2.3 "Aciklovir" (Rusija) za 30 rubalja

Tvar koja se nalazi u Zoviraxu i tretira herpes je aciklovir. Lijek s istim imenom proizvodi ruska tvrtka "Tatkhimpharmpreparaty" i košta 30 rubalja. 11 puta jeftinije. Kao što kažu u Odesi, osjetite razliku!

Za usporedbu, strani analozi su nekoliko puta skuplji:

5 grama 5% hrvatske kreme (BELUPO) -90 rubalja, tj. tri puta.

Ista njemačka tvrtka HEXAL - 180-210 rubalja. Ta je cijena šest do sedam puta veća.

Iako oba lijeka djeluju na sličan način, kopija, postoji kopija, uvijek se razlikuje od izvornika u stupnju pročišćavanja sirovina, u smislu biodostupnosti, indikacija - kontraindikacija, intenziteta izlaganja, učinkovitosti i nuspojava.

Zovirax ne tretira samo herpes simplex, koji uzrokuje osip na usni, nego i boginje, herpes zoster i genitalni herpes, herpetic keratitis. Koristi se za prevenciju ponavljajućih bolesti herpesa.

Krema "aciklovir" učinkovito pomoći samo kada upala na usnama. I trebamo ga! Zašto preplatiti?

Tu je i "aciklovir" u tabletama od 200 mg. Proizvodi ga ruska kemijska tvornica Akrikhin. Paket od 20 tableta koštat će vas 50 rubalja. Uvozne pilule su također nekoliko puta skuplje.
U liječenju herpesa, u pravilu, sve je ograničeno na masti. No, liječenje je učinkovitije dok uzimate pilule. Time se osigurava smanjenje rizika od recidiva i ubrzava oporavak.

Primjerice, liječnici Zovirax kremu prepisuju istovremeno s tabletama „Amexin“ ili „Lavomax“.

2.4 Atsiklostad (Stada Arzneimittel, Njemačka) od 70 rubalja

Dostupno u tabletama od 200, 400 i 800 mg. Doza se uvelike razlikuje ovisno o dobi i zdravlju pacijenta.

Kreme koje se prodaju u epruvetama od 2 ili 5 grama nanose se na zahvaćenu kožu 5 puta dnevno. Interval - svaka 4 sata. Nada pokušati kremom pokriti ne samo mjehurića i oteklina, ali i okolnim područjima. Trajanje liječenja je od 5 do 10 dana.

"Acistadom" liječi infekcije kože i lezije na sluznicama uzrokovane virusima Herpes simplex tipa I i II, primarnim i sekundarnim, uključujući genitalni herpes. Pogodan je za prevenciju recidiva bolesti.

2.5 Vivoraks (Kadila Pharmaceuticals Ltd, Indija) od 105 rubalja

Dostupno u tabletama. U pakiranju, 10 komada težine 200 mg. Doza je vrlo različita ovisno o dobi pacijenta i njegovom zdravstvenom stanju.

Krema se proizvodi u epruvetama od 5 g, a nanosi se na zahvaćena i susjedna područja 4 do 6 puta dnevno. Trajanje liječenja je 5 do 10 dana.

Proizvedeno je više masti za oči. Indikacije za uporabu: herpetic keratitis.

Aktivni sastojak je isti aciklovir. Ima visoku bioraspoloživost, ali za razliku od analoga, akumulira se sporije.

2.6 Atsigerpine (Agio Pharmaceuticals Ltd, Indija) Neprocjenjivo

Ljekarne sada nemaju Atsigerpinu. Zbog krize ili što? Krema je dostupna u epruvetama od 5 g. Nanosi se 5 puta dnevno. Vrijeme obrade je do oporavka.

Indikacije za uporabu su iste: razne infekcije kože uzrokovane virusima Herpes simplex i Varicella zoster.

2.7 "Gervirax" (AD "Farmaceutska tvornica u Sankt Peterburgu", Rusija) je neprocjenjiva

On također, kao "Atsigerpina" (Njemačka) nije na prodaju. Ali ovdje je sve jasno - zbog vrlo niske cijene.

2,7 "Gerpevir" (Arterium Corporation, Rusija) od 250 rubalja

Proizvodi se u obliku kreme u epruvetama od 15 g. Mora se utrljati u zahvaćeno područje najmanje 1 minutu. Lijek se koristi od 4 do 5 puta dnevno. Vrijeme obrade je do oporavka.

Herpevir je također antivirusno sredstvo. Poslastice za herpes simplex tip I i ​​II, kao i boginje i šindre.
Danas smo razgovarali na temu: "Analog Zoviraxa je jeftin i učinkovit." Kako vam se sviđa članak? Ako je tako, svakako ga podijelite na društvenim mrežama, pretplatite se na ažuriranje bloga i pričekajte nastavak.

3. P.S. s inspektorom Warnickom i pričom "Rješena izdaja"

Na kraju članka, prema tradiciji, aktiviramo cerebralnu cirkulaciju. Zašto se sastajemo s prijateljem iz djetinjstva inspektorom Warnekom.

Danas imamo težak zadatak iz priče:

Molimo pošaljite svoje verzije odgovora u obliku komentara na članak. Točan odgovor bit će objavljen sljedećeg petka, 09. rujna 2016. godine.

Postoje li jeftini analozi Zoviraxa?

Analogi "Zoviraxa"

Aktivni sastojak ovog lijeka je aciklovir. Zovirax ima mnogo analogija s apsolutno istim sastavom. Stoga je načelo njihovih postupaka isto. Međutim, pri odabiru zamjene treba imati na umu da se kopija uvijek razlikuje od izvornika.

Postoji mišljenje da herpes uopće ne može biti izliječen - prolazi sam. To je pogrešno. Ako se ne poduzme ništa, uz stare žarišta mogu se pojaviti nove upale, a bolest će postati još veća.

Zovirax je izvorni lijek, brand. I sve njegove kolege - kopije, generici. Razlikuju se u stupnju pročišćavanja početnih kemijskih sirovina, u bioraspoloživosti, u broju indikacija, kontraindikacijama, nuspojavama i - u konačnici - u učinkovitosti. Stoga jeftinije.

Na primjer, jeftini aciclovir dobro radi s herpes na usnama. Ali liječi genitalije ili herpes zoster nije tako djelotvorno. Liječnici obično propisuju Zovirax u isto vrijeme kada i Amexin ili Lavomax, a rezultat je učinkovitiji.

"Aciklovir" i njegovi proizvođači

Ovaj analog "Zovirax" danas proizvode mnoge farmaceutske tvrtke, kako domaće tako i inozemne. Stoga je raspon cijena jednostavno nevjerojatan.

Dakle, na primjer, ako vam je potrebna krema (ili mast) "aciklovir", a zatim proizvodi ruske tvrtke "Tatkhimpharmpreparaty" će koštati oko 20-30 rubalja. Sličan 5% krema u cijevi od pet grama hrvatske tvrtke BELUPO već je 3 puta skuplja, a priprema njemačke tvrtke HEXAL - 6-7 puta.

Važno je započeti liječenje herpesa - čim se pojave prvi znakovi. Ako vrijeme prođe i bolest je već u punom zamahu, kreme i pilule neće pomoći brzo.

Ista priča s tabletama "aciklovir". Najjeftiniji - proizvodnja domaće kemijske tvornice Akrihin. Paket od 20 tableta od 200 mg aktivnog sastojka košta oko 50 rubalja, a uvezene tablete su mnogo puta skuplje.

Mnogi pacijenti primjećuju da naš "aciklovir" ublažava herpes čak i brže od Zoviraxa. To ne čudi. U kremama "Zovirax" i "Acyclovir" - ista količina aktivnog sastojka: 50 mg. Ali ako je u jednoj tableti Zoviraxa 200 mg, tada su tablete domaćih aciklovira dostupne u 200 mg i 400 mg svaka.

Ostali jeftini analozi "Zoviraxa"

"Atsiklostad" (Njemačka), vrhnje i tablete. Lijek je vrlo biodostupan, brzo doseže maksimalnu koncentraciju u krvi i odmah počinje imati terapeutski učinak.

Uz herpes na usnama, mnogi su obično ograničeni na korištenje kreme. Liječnici preporučuju uzimanje tableta u isto vrijeme. Tada se povećava terapeutski učinak i smanjuje vjerojatnost recidiva.

Vivorax (Indija), vrhnje i tablete. Oni također imaju visoku bioraspoloživost, ali se akumuliraju sporije od drugih analoga. Atsigerpine je još jedna jeftina indijska krema. Za razliku od Vivoraxa, učinkovitije napada herpes viruse. Istina, indijski farmaceutski proizvodi postali su poznati zbog vrlo niske kvalitete čišćenja sirovina i čestih slučajeva proizvodnje lažnih proizvoda.

"Tsiklovir" (Rusija), vrhnje i pilule. Brzo dosežu maksimalne koncentracije u krvi. Ali njihova biodostupnost je prilično niska.

Gervirax (Rusija), vrhnje. Vrlo niska cijena, ali i niska biodostupnost lijeka. Sporije od ostalih domaćih vrhnja, doseže maksimalnu koncentraciju u krvi.

Gerpevir (Rusija), vrhnje. Cijena je niska, ali je biodostupnost visoka. Istina, kao i Gervirax, krema dobiva potrebnu terapijsku koncentraciju u tijelu dugo vremena, zbog čega se liječenje kasni.

Analogi Zoviraxa iz herpesa: puni popis

Za početak, ukratko ćemo raspraviti što je Zovirax i kako se koristi, a zatim ćemo detaljno analizirati analoge ovog lijeka, uključujući i jeftine.

Droga Zovirax

Zovirax je antivirusni lijek čiji je cilj suzbijanje brojnih herpes virusnih infekcija. Lijek se dobro pokazao u prevenciji. Njegova uporaba preporučljiva je čak i za liječenje novorođenčadi, međutim, liječnici preporučuju korištenje Zoviraxa s oprezom u liječenju trudnica i dojilja.

Važno je! Pacijenti s bolestima živčanog sustava uvijek se trebaju savjetovati sa stručnjakom prije uporabe, a potpuno je kontraindiciran za osobe s bolestima bubrega.

Mehanizam djelovanja

Zovirax se temelji na acikloviru, koji u interakciji s česticom virusa blokira njegovu daljnju reprodukciju.

To jest, zaustavlja razvoj bolesti, bez utjecaja na stanice u tijelu.

Oblik izdavanja, trošak

Lijek je dostupan u obliku tableta, liofilizata za injekcije, kreme i očne masti. Cijena varira ovisno o lancu ljekarni, koncentraciji aktivne tvari i veličini paketa. U prosjeku možete kupiti:

 1. tablete od 25 komada i doza od 0,2 mg - 500 rubalja;
 2. krema 5% u volumenu 2,0 g - 290 rubalja;
 3. očna mast 3% volumena 4,5 g - 300 rubalja;
 4. liofilizat za injekciju broj 5 komada i doza od 250 mg - 1750 rubalja.

Čak i najpopularnija roba - krema, mast za herpes - prilično su skupi, pa stoga potrošači često traže jeftin ekvivalent koji nije lošiji od izvornog.

analoga

Glavna zamjena dotičnog lijeka je vivorax i aciklovir. To se objašnjava činjenicom da je aciklovir temelj njihovog sastava. U nastavku slijedi tablica koja prikazuje usporedbu zoviraxa i tih analoga.

Povremeno se u ljekarnama mogu pojaviti sljedeći analozi Zoviraxa:

 1. Virolex, krema za vanjsku uporabu 5% volumena 5,0 g (Slovenija);
 2. Gervirax, vanjska krema 5% volumena 10,0 g (Rusija);
 1. Lizavir, krema za vanjsku uporabu od 5% volumena 3,0 g (Italija);
 2. Ciklovir, krema za vanjsku uporabu 5% volumena 5,0 g (Indija).

Slični lijekovi

Ne postoje samo analozi Zoviraxa, nego slični s njom.

Valaciklovir i famciklovir

Virus herpesa ima negativan učinak na pripravke valaciklovira. To je predlijek, prekursor aciklovira, koji se formira izravno u tijelu kao rezultat niza kemijskih reakcija. Famciclovir ima sličan učinak. Obje tvari se ne koriste za stvaranje krema i masti.

penciklovir

Penciklovir je po kemijskom sastavu i djelovanju sličan, ali nije potpuni analog aciklovira. Na temelju toga izrađuju se samo proizvodi za vanjsku uporabu, na primjer:

 • vektavir (1% krema s volumenom od 2,0 mg);
 • Phenistil-pentsivir (1% krema s volumenom od 2,0 mg), koji se može kupiti u gotovo svim ljekarni za prosječno 250 rubalja.

Cijena pandana herpesa gotovo je identična originalnom zoviraxu, ali lijek ima jasne prednosti nad njom zbog osobitosti aktivnog sastojka:

 • učinkoviti u kasnijim fazama bolesti;
 • stvara veće koncentracije aktivne tvari unutar stanice, što pomaže bržem suzbijanju infekcije;
 • ima dugo razdoblje eliminacije iz stanice, oko 7-20 sati, što vam omogućuje da uništite veći broj virusnih čestica.

Uz sve to, tu je značajan nedostatak - penciclovir preparati se ne preporučuju za djecu mlađu od 12 godina, kao i za trudnice i dojilje.

Preporučujemo da se upoznate sa zbirnom tablicom cijena za Zovirks i njegove analoge.

Najbolji savjeti

Često na mjestima, korisnici preporučuju korištenje tetraciklinske masti za herpes kao analog Zoviraxa. Trošak ovog lijeka je oko 40 rubalja, a prijedlog izgleda primamljivo, ali ima potpuno drugačiji učinak.

Tetraciklin, koji čini osnovu ovog lijeka, je antibiotik širokog spektra koji djeluje na bakterije, ali ne i na virus herpesa. Naravno, pomast može biti korisna - možda sekundarna infekcija mjehurića, u kojoj bakterije preuzimaju vodeću ulogu u razvoju patološkog procesa. Samo je u ovom slučaju preporučljivo primijeniti ovaj lijek.

Eterična ulja jele, bora i stabla čaja nipošto nisu analogna antivirusnim lijekovima. Kada se koriste kao profilaktičko sredstvo, povećavaju ukupnu otpornost (osjetljivost) tijela i ne čine ga uopće bolesnom, ali se ne mogu nositi s bolestima u razvoju, a još više ne daju takav učinak kao liječenje masti.

nalazi

Dakle, jeftini analozi zoviraxa predstavljaju veliku skupinu lijekova baziranih na acikloviru i pencikloviru. Prema pregledima liječnika i pacijenata, aciklovir je najučinkovitiji u ranim fazama bolesti i fenistil-pentsivir u kasnijim fazama.

Osim opisanih lijekova (nadomjestaka za lijekove), još uvijek postoji mnogo lijekova za liječenje herpesa, a bit će mnogo bolje ako ih liječnik prepiše. Ako se bolest ponovno pojavi ili ako prestane pomagati uobičajeni lijek, svakako posjetite specijalistu.

Analogi Zovirax jeftiniji

Virus herpesa rasprostranjen je u naše vrijeme, više od 90% ljudi diljem svijeta ima imunitet na njega do dobi od 40 godina. To znači da je gotovo svaka osoba ikada patila od jedne od svojih vrsta.

Herpesvirus, koji prodire u tijelo, uglavnom se manifestira u obliku kožnih osipa i formacija na sluznicama. Osip je tekući mjehur.

Virus herpesa, koji ulazi u ljudsko tijelo, najprije se osjeća poznato po osipima na sluznici i koži nosa, usta, usana i vanjskih spolnih organa. Manje uobičajena, ali vrlo realna mogućnost oštećenja organa vida, jednjaka i ORL organa. Glavni simptomi i liječenje zaraznih bolesti uzrokovanih virusom herpesa ovise o stanju ljudskog imuniteta.

S obzirom na visoku učestalost herpesa, nije čudno što danas na ruskom farmaceutskom tržištu postoje lijekovi koji pomažu tijelu u borbi protiv bolesti, a dosta ih je.

Najpopularniji i najdjelotvorniji među antivirusnim lijekovima za liječenje herpes simplexa je Zovirax. No budući da je riječ o uvezenom lijeku, često je potrebno tražiti jeftinije analoge Zoviraxa.

Među lijekovima koji se koriste za liječenje herpesa najčešći jeftini analozi Zoviraxa su aciklovir, Gerpevir, Ciklovir, Virolex, Vivorax. Svaki analog Zoviraxa ima sličan sastav i opseg primjene.

O ploči

Infekcije uzrokovane herpesvirusom tretiraju se tabletama koje se uzimaju oralno uz primjenu intravenskih injekcija i pripravaka za vanjsku uporabu (mast, gel, krema).

Ako se pojave simptomi bolesti, liječnici preporučuju liječenje lokalnim lijekovima. Oni se, kada se primjenjuju izravno na osip, blokiraju virus i ne dopuštaju mu širenje. Ako mast nije donijela željeni učinak, onda je to izravna naznaka da tijekom liječenja bolesti trebate koristiti pilule.

Najčešći među supstancama iz herpesa kako bi se uklonili herpes osip Zovirax (glavna komponenta je aciklovir, proizvođač Ujedinjenog Kraljevstva). Na domaćem farmaceutskom tržištu ovaj lijek se distribuira pod imenom Zovirax:

 • kao prah za pripremu otopine;
 • kao pilule;
 • poput kreme za usne i kreme za oči;
 • kao mast da se riješi herpesa genitalnim tipom

Glavni razlozi i indikacije za uporabu Zoviraxa:

 1. Infekcija kože i sluznice, kao posljedica penetracije herpes virusa (nije iznimka, i genitalnog herpesa pri prvoj infekciji s njim i naknadnim recidivima).
 2. Početni stadij varičela i šindre.
 3. Infekcija novorođenčeta herpes virusima.
 4. Kako bi se spriječila bolest u ljudskoj imunodeficijenciji.
 5. Za prevenciju infekcije citomegalovirusom tijekom transplantacije koštane srži.

Oblik lijekova za liječenje herpesa i njihovo doziranje treba odrediti liječnik, na temelju dobi i imuniteta pacijenta. Uostalom, predoziranje Zoviraxom može uzrokovati brojne negativne učinke u obliku neuroloških abnormalnosti, sve do početka kome.

Kontraindikacije za korištenje lijeka - to je individualna netolerancija svojih komponenti i kršenje normalnog funkcioniranja bubrega. Zovirax se propisuje oprezno osobama s neurološkim poremećajima.

aciklovir

Najčešći jeftini analog Zoviraxa je aciklovir. Ova dva sredstva imaju isti oblik otpuštanja i aktivni sastojak aciklovir.

Indikacije za uporabu

 • liječenje infekcija kože i sluznice
 • profilaksu pogoršanja recidivirajućih infekcija
 • prevenciju primarnih i rekurentnih infekcija
 • HIV infekcije
 • boginje
 • herpes zoster

Prirodno se postavlja logično pitanje, Aciklovir i Zovirax: u čemu je razlika između njih? Glavna razlika ovih sredstava su njihove pomoćne komponente. Osim toga, ove tvari mogu se razlikovati čak iu Acycloviru od različitih proizvođača.

Ako uzmemo u obzir Zovirax i Acyclovir, tada nastaje još jedan problem

Zovirax i aciklovir koji je bolji?

Koji je oblik lijeka učinkovitiji? Mast ovog analoga iz herpesa sadrži puno masti. Kod krema, međutim, struktura je lakša i stoga brže apsorbira i brzo doseže svoju maksimalnu koncentraciju. Učinkovitost lijekova ne ovisi o njihovom obliku oslobađanja.

Ako se izbor Zovirax ili Acyclovir temelji na razlici u cijeni, onda postoji jasna prednost na strani aciklovira, jer košta 4 puta manje.

U osnovi, zamjena Zoviraxa, analog aciklovira, koristi se za lokalno liječenje herpesa, ali postoje i indikacije za parenteralnu primjenu, budući da ima visoku bioraspoloživost i za oralnu primjenu:

 • herpes genitalnog tipa, koji prolazi, u kompliciranom obliku (i primarnom i relapsnom);
 • šindre, koje su se pojavile zbog Varicella zoster;
 • herpes simpleks, koji se pojavio jer je imunitet slab;
 • tip herpesa zostera, popratni simptom koji je oštećenje očiju;
 • encefalitis, koji također uzima herpes za uzrok njegovog izgleda;
 • s različitim infekcijama u novorođenčadi koje su nastale zbog činjenice da je postojala herpesna infekcija.

Proizvođači ovog analogni Zovirax - aciklovir na umu takve glavne kontraindikacije kao što su: manjak laktoze ili netolerancija, laktacija razdoblju, kao i ovaj generički Zovirax nije propisan za djecu ispod 3 godine starosti.

Relativne kontraindikacije ovog analoga su bolesti bubrega, uznapredovala starost, neurološki poremećaji, trudnoća.

Predoziranje ovim analognim aciklovirom moguće je ako slučajno pogodite kremu ili mast unutra.

Recenzije analognih aciklovir uglavnom pozitivno, osim što je vrlo nisku cijenu ovog alata.

gerpevir

Još jedan učinkovit lijek koji može zamijeniti Zovirax je Gerpevir, koji ima imunostimulirajući učinak.

Ovaj analog Herpevir djelotvoran je za uklanjanje herpesa zostera i kod infekcije herpes simplex virusom. Lijek zaustavlja širenje kožnih osipa, suši ih, šindrom smanjuje bol i svrab u slučaju takvih bolesti. Također, ovaj analog tretira bolesti uha, izazvane herpes virusima.

kontraindikacije

Ovaj analog Zoviraxa kontraindiciran je kod pacijenata koji imaju kršenje:

 • u radu bubrega
 • starosti
 • tijekom dehidracije.

Treba paziti na primanje lijeka trudnoće. Vrijeme liječenja ovim analogom traje od 5 do 10 dana.

Tsiklovir

U liječenju herpes infekcija, Zovirax se također može zamijeniti sintetičkim lijekom Tsiklovir.

Aktivni sastojak ovog analoga - aciklovir, proizvodi antivirusni učinak. Ciklovir je dostupan u obliku tableta (za oralnu primjenu), krema i masti (za vanjsko liječenje).

Nuspojave

 • Mučnina, povraćanje
 • Oslabljena stolica
 • Smanjen apetit
 • Bol u glavi
 • mamurluk
 • zbunjenost
 • Smanjena pažnja, nemogućnost koncentracije
 • umor
 • Alergije na kožu
 • Povećanje sadržaja ureje, bilirubina
 • Aktivacija jetrenih enzima.

Važno je zapamtiti da kreme ne smiju biti namazane sluznice, već samo osip na koži.

Analogni Tsiklovir se ne može koristiti:

 • S individualnom osjetljivošću na sastojke lijeka.
 • Ne sprječava spolni prijenos infekcije, pa je tijekom liječenja genitalnog herpesa potrebno napustiti intimnost.
 • U slučaju kvara bubrega treba prilagoditi dozu tableta.
 • Tablete nisu namijenjene za liječenje novorođenčadi.

Konzumaciju tijekom trudnoće i dojenja treba strogo kontrolirati liječnik.

Učinak ovog analoga Zoviraxa je pojačan ako se njegova uporaba kombinira s uporabom imunostimulansa.

Viroleks

Još jedan jeftiniji analog Zoviraxa, čiji je aktivni sastojak aciklovir Virolex. To je jedan od lijekova s ​​antivirusnim djelovanjem. Proizvod se prodaje u tabletama, kao očna mast i kao krema ili mast za liječenje kožnih osipa.

Indikacije za uporabu

 • Liječenje primarnog i rekurentnog teškog genitalnog herpesa (uključujući bolesnike s oslabljenim imunitetom).
 • Liječenje primarnog i rekurentnog herpesa simpleksa s oštećenjem kože i sluznice uzrokovano virusom herpes simplexa kod imunokompromitiranih pacijenata.
 • Encefalitis herpes simplex tip 1 i tip 2.
 • Liječenje herpesa zostera uzrokovanog virusom Varicella zoster u bolesnika s oslabljenim imunitetom i bez ugrožavanja imunološkog statusa.
 • Liječenje herpesa zostera s oštećenjem očiju, ušiju, kao i kod pacijenata starijih od 50 godina.
 • Generalizirana infekcija kod novorođenčadi uzrokovana virusom Herpes simplex.
 • Male boginje u bolesnika s oslabljenim imunitetom.

Metode primjene

U liječenju herpes bolesti: djeca od 2 godine i odrasli trebaju piti 1-2 kom. 5 puta dnevno. Tijek liječenja je 5-10 dana, za boginje: odrasle osobe uzimaju 4 tablete 5 puta dnevno, djeca do 2 godine - 1 tableta 4 puta dnevno. Intravenski s teškim tijekom bolesti: djeci od 12 godina i odraslima daje se 5-10 mg / kg lijeka 4 puta dnevno. Za djecu od 3 godine, doza lijeka se izračunava na 250–500 mg / m 2 4 puta dnevno, a novorođenčad na 10 mg / kg 4 puta dnevno.

Ovaj analog Virolexa preporučuje se za infekcije uzrokovane herpesvirusom, citomagalovirusom i šindrom.

kontraindikacije

 • tijekom trudnoće
 • bolesti bubrega
 • ne preporučuje se tijekom dojenja.

Nuspojave

 • blagi osjećaj pečenja kada se nanese
 • konjunktivitis
 • blcfaritis
 • zamagljen vid
 • bolne oči
 • svrab
 • umjerena suhoća sluznice.
 • površna keratopatija
 • eritem
 • osip na koži

Učinak analoga Virolexa pojačan je u kombinaciji s imunostimulantima.

Vivoraks

Vivoraks - lijekovi visokog selektivnog djelovanja. Ovaj se analog koristi za razne bolesti uzrokovane virusom herpes simplexa u početnoj fazi varičela. Na farmakološkom tržištu, distribuira se kao pilula, kao krema.

Indikacije za uporabu

 • za sustavnu upotrebu (unutar i unutra / unutra)
 • infekcija
 • prevencija infekcija
 • transplantiranih koštanih srži
 • prevenciju infekcije citomegalovirusom nakon transplantacije koštane srži.

Nuspojave

 • anafilaktičke reakcije
 • alergijske reakcije kože (svrbež, osip, urtikarija)
 • oštećenje vida
 • groznica
 • leukopenija
 • limfadenopatija
 • periferni edem
 • lokalna upala (bol, oteklina ili crvenilo)
 • nekroza (ako lijek dospije pod kožu)

Analogni Vivoraks se ne može koristiti kada postoji dojenje od strane dojke i kod individualne imunosti komponenti pripravka.

zaključak

Što god odaberete, Zovirax ili njegovi analozi, u svakom slučaju, trebate se posavjetovati s liječnikom prije uporabe.

Valja napomenuti da je uvijek potrebno biti oprezan u liječenju takvim lijekovima (uključujući i analoge) tijekom trudnoće, s abnormalnostima u funkcioniranju bubrega i patologijama na neurološkim osnovama.

Zovirax Duo-Aktiv: osvrti, aktivni sastojak, upute za uporabu, nuspojave

"Zovirax Duo-Active" - ​​lijek koji se prodaje u ljekarnama bez recepta. Namijenjen je za liječenje poznatih problema - prehlada na usnama. U medicini se naziva labijalni herpes. Recenzije "Zovirax Duo-Active" ukazuju da ovaj lijek uklanja patogen, smanjuje upalu, ali samo kada se pravilno koristi.

Oblik doziranja i kontraindikacije

Proizveden je od „Zovirax Duo-Active“ u obliku kreme namijenjene za vanjsku uporabu. U prodaji alata dolazi u aluminijske cijevi od 2 g, u kartonskim kutijama.

Na prvi pogled, čini se da je krema jednostavan lijek koji ne smije imati kontraindikacije zbog toga što se jednostavno nanosi na kožu i ne uzima oralno. Međutim, to nije posve točno. "Zovirax Duo-Active" ima nekoliko kontraindikacija, jer se njegove komponente apsorbiraju, iako u maloj dozi. Nemojte nanositi na kožu djece mlađe od 12 godina. Također se ne preporučuje uporaba alata tijekom trudnoće i dojenja. Izuzetak je kada agent propisuje agenta, procjenjujući namjeravane koristi i moguće rizike. Drugi kontraindikacije uključuju preosjetljivost na sastojke, parazitske infekcije, kožne lezije, uzrokovane utjecajem drugih virusa, gljivica, bakterija na ljudski organizam.

Komponente znače

Zovirax Duo-Aktiv sadrži 2 aktivne komponente - aciklovir, hidrokortizon. Prva komponenta je antivirusna. Vrlo je aktivan protiv herpes simplex virusa (tip 1 i 2), varičela, šindre i Epstein-Barr virus, umjereno aktivan protiv citomegalovirusa. Hidrokortizon je slabo aktivni glukokortikosteroid. Ima protuupalna i imunomodulirajuća svojstva.

Aciklovir i hidrokortizon - učinkovita kombinacija. Aciklovir ubija viruse, a hidrokortizon povećava lokalnu imunost, ubrzava proces ozdravljenja ulceroznih lezija, smanjuje upalu.

Osim aktivnih tvari, Zovirax Duo-Aktiv sadrži i pomoćne komponente:

 • pročišćena voda;
 • klorovodična kiselina;
 • tekući parafin;
 • parafin mekano bijeli;
 • cetostearil alkohol;
 • izopropil miristat;
 • natrijev lauril sulfat;
 • monohidrat limunske kiseline;
 • propilen glikol;
 • Poloxamer 188;
 • natrijev hidroksid.

Kada mogu početi nanositi kremu

Proizvođač preporučuje uporabu alata od početka bolesti. Prvi znakovi labijalnog herpesa su osjećaj pečenja u usnama, trnci i osjećaj stezanja u koži. Što prije ljudi počnu s liječenjem, brže postižu željene rezultate. U prvoj fazi labijalnog herpesa, krema Zovirax Duo-Active je najučinkovitija.

U drugoj fazi obične prehlade, na usnama se stvaraju mjehurići ispunjeni tekućinom. Oni sadrže milijune virusnih čestica. Zovirax Duo-Active krema može se započeti u ovoj fazi, ali u tom razdoblju bit će mnogo teže nositi se s patogenima. Oporavak se može malo odgoditi.

Kako nanositi kremu

Kod liječenja prehlade na usnama treba strogo slijediti preporuke u uputama za uporabu Zovirax Duo-Active. Usklađenost sa svim zahtjevima - ključ za brzi oporavak zahvaćene kože i odsutnost štete za tijelo.

Značajke uporabe kreme "Zovirax Duo-Active":

 1. Sredstva treba primjenjivati ​​5 puta dnevno (svaka 4 sata). Noću se ne primjenjuje alat.
 2. Krema se nanosi ne samo na zahvaćena područja, već i na zdrava područja kože koja graniče s njima. To se radi kako bi se izbjeglo širenje virusa.
 3. Doza bi trebala biti dovoljna, odnosno krema bi trebala pokrivati ​​zahvaćenu i obližnju zdravu kožu.
 4. Trajanje liječenja je 5 dana. Prekoračenje tog razdoblja nije preporučljivo. U onim slučajevima kada prehlada na usnama ne nestane u roku od 10 dana, potrebna je konzultacija sa specijalistom.

Nuspojave Zovirax Duo-Active

Krema može izazvati neželjene učinke. Istraživanja su pokazala da ljudi često tijekom razdoblja liječenja osjećaju suhoću i piling kože. Blagi simptomi kao što su svrbež, kratkotrajno peckanje i peckanje javljaju se na mjestu primjene lijeka.

Približno jedna osoba s 1000–10 000 lica:

 • s crvenilom kože;
 • promjene pigmentacije kože;
 • upala na mjestu primjene lijeka;
 • kontaktni dermatitis.

Izuzetno rijetki nepovoljni simptomi su reakcije preosjetljivosti istog tipa. Na primjer, uključuju angioedem.

Što bi još trebali znati potrošači?

Iznad je rečeno da aciklovir negativno utječe na različite viruse. Međutim, krema Zovirax Duo-Active ima samo jednu indikaciju za upotrebu - labijalni herpes. Za ostale virusne bolesti, ovaj alat se ne smije koristiti. Na primjer, ne možete liječiti ovaj kremni genitalni herpes.

Zovirax Duo-Aktiv namijenjen je za liječenje oštećene kože. Ni u kom slučaju se ne može nanositi na sluznicu usta, nosa, očiju. Ako proizvod slučajno dospije u oči, treba ih temeljito isprati toplom vodom. Obično nakon toga nema nikakvih negativnih posljedica, ali u nekim slučajevima ljudi još uvijek osjećaju neugodne osjećaje. Kod neželjenih simptoma preporuča se posjetiti liječnika i reći mu o problemu.

Za bolesnike s oslabljenim imunološkim sustavom krema Zovirax Duo-Active nije namijenjena. Takvi ljudi mogu imati dodatne zdravstvene probleme koji zahtijevaju sustavnu antivirusnu terapiju.

Često postavljana pitanja od pacijenata

U procesu nanošenja kreme "Zovirax Duo-Active" ljudi su suočeni s mnogim pitanjima. Žene su, primjerice, zainteresirane da li je moguće koristiti kozmetiku u liječenju s ovim agensom. Nema ograničenja u tom pogledu. Proizvođač preporučuje da prvo nanesete "Zovirax Duo-Active" na prethodno očišćenu kožu. Nakon sušenja možete koristiti bilo koju šminku. Kozmetika se nanosi na mjesto gdje je hladno s posebnim aplikatorom. Žene koje koriste ove savjete smanjuju vjerojatnost virusa iz zaraženih stranica na zdrave.

Često ljudi pitaju postoji li rizik od slučajnog gutanja. Gutanje lijeka u maloj dozi ne uzrokuje neželjene posljedice.

Stvarne recenzije "Zovirax Duo-Active"

Stručnjaci govore pozitivno o kremi. Liječnici potvrđuju njegovu učinkovitost. Prema njima, "Zovirax Duo-Active" je jedini lijek za liječenje prehlade na usnama, kombinirajući antivirusnu i protuupalnu tvar.

Samo prisutnost jednog nedostatka liječnici kažu. "Zovirax Duo-Active" je loš jer ima kratko razdoblje djelovanja. Zbog toga se krema često nanosi na zahvaćeno područje. Neki ljudi zaboravljaju koristiti alat u pravo vrijeme ili to ne mogu učiniti iz bilo kojeg razloga. Preporuka takvim pacijentima je da koriste lijek što je prije moguće i da i dalje slijede uobičajeni raspored.

Pacijenti su općenito zadovoljni lijekom. Na primjer, jedna žena koja koristi Zovirax Duo-Active kremu, dijeli u podsjetiti da lijek pomaže joj ne samo da se brzo riješi herpesa, nego i da spriječi mnogo teže tijek bolesti s osipima, krećući se od kože do sluznice usta.

Cijene i jeftin ekvivalent

Približne cijene u ljekarnama za kremu "Zovirax Duo-Active" - ​​283-441 rubalja. To je prilično skupo ako uzmete u obzir da se krema proizvodi u količini od 2 g. Međutim, ona se troši ekonomično. Na tretman zahvaćene površine potrebno je dosta novca.

Za ljude koji žele spasiti, analogan krema će biti prikladan - aciklovir mast. Od onoga što ovaj alat možete pronaći u uputama. Kaže se da se mast koristi za infekcije kože uzrokovane tipovima herpes virusa 1 i 2. Cijena "aciklovira" ovisi o proizvođaču. Na primjer, proizvod koji proizvodi Ozon s volumenom od 10 g može se kupiti za samo 40 rubalja. Niska cijena je ono što čini aciklovir mast popularnim.

Značajke skladištenja "Zovirax Duo-Aktiv"

Nakon kupnje kreme, važno je pravilno pohraniti, kako bi ga spriječili od nestanka korisnih svojstava:

 • prikladna temperatura za skladištenje - ne više od 25 stupnjeva;
 • ne stavljajte cijev u hladnjak;
 • Ne zamrzavajte kremu.

Rok trajanja neotvorene kreme je 2 godine od datuma proizvodnje. Otvorena cijev ima potpuno različit vijek trajanja. Iznos je jednak 3 mjeseca od trenutka prvog otvaranja paketa. Iz tog razloga proizvođač proizvodi cijevi male zapremine.

U zaključku, vrijedi napomenuti da je hladnoća na usnama česta virusna infekcija. Kod ljudi samostalno prolazi bez ikakvog liječenja, ali prati neugodne simptome tijekom dugog razdoblja. Smatra se da je krema stvorena kako bi se skratilo vrijeme liječenja i spriječilo širenje virusa na zdrava područja. Na temelju povratnih informacija, Zovirax Duo-Aktiv se nosi s tim zadatkom.

Zovirax i njegovi analozi na farmaceutskom tržištu: odaberite najbolju opciju

Herpes infekcija je skupina bolesti uzrokovanih herpes virusima (obitelj Herpesviridae). Međutim, u svakodnevnom životu ovaj pojam se češće koristi za bolesti uzrokovane virusom herpes simplexa prvog ili drugog tipa. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, bolesti povezane s herpesom zauzimaju drugo mjesto među svim virusnim infekcijama u svijetu nakon ARVI.

Trenutno postoji razočaravajući trend: učestalost herpesne infekcije stalno raste.

Rezultati brojnih istraživanja pokazuju da je preko 90% svjetske populacije zaraženo herpesom. Štoviše, lijek koji vam omogućuje potpuno uklanjanje infekcije još nije izumljen. No, sada postoje lijekovi s kojima možete postići stabilnu remisiju, značajno smanjiti učestalost egzacerbacija i poboljšati kvalitetu života kod herpesnih bolesti. To uključuje Zovirax.

Alat je učinkovit u raznim lezijama kože i sluznica uzrokovanim herpes virusima, genitalnim herpesom, herpesnim keratitisom, varilicama (uzrokovanim herpesnom infekcijom trećeg tipa), itd.

O lijeku

Zovirax je popularni antivirusni lijek koji je dokazao svoju učinkovitost u borbi protiv bolesti uzrokovanih herpes virusima. Alat je proizveden od britanske farmaceutske tvrtke GlaxoSmithKline - jednog od svjetskih lidera u svom segmentu.

Dozni oblici lijeka su različiti: tablete, krema, očna mast, liofilizat (prah) za pripremu otopine za parenteralnu primjenu. Ovisno o stupnju aktivnosti virusa, trenutnom stanju, komplikacijama i drugim čimbenicima propisan je jedan ili drugi oblik. Ponekad liječnici preporučuju kombinacijsko liječenje, to jest, ne samo kombinaciju dva različita oblika (na primjer, pilule i kreme), već i zajednički prijem s lijekovima iz drugih farmakoloških skupina (imunomodulatori, imunostimulanti itd.).

U posebno teškim slučajevima, lijek se primjenjuje parenteralno (to jest, intravenski). Dozu odabire isključivo liječnik!

Aktivni sastojak - aciklovir. Mehanizam djelovanja lijeka je inaktivacija enzima, koji je uključen u replikaciju (obnovu ili sintezu kćerne molekule) deoksiribonukleinske kiseline (DNA) virusa. Drugim riječima, kada se koristi lijek, aktivnost infektivnog agensa (u ovom slučaju virus herpesa) je značajno smanjena, što može značajno smanjiti učestalost egzacerbacija.

Razlikovna obilježja lijeka

Na farmaceutskom tržištu postoji nekoliko Zovirax analoga. Izraz "analog" znači da drugi lijek ima sličan aktivni sastojak, ali ima različito trgovačko ime i oslobađa ga druga tvrtka. Pripravak može neznatno varirati samo pomoćne komponente, koje nemaju terapijsku vrijednost.

Prema mišljenju brojnih stručnjaka (farmakologa), Zovirax, za razliku od analognih pripravaka, prolazi dublje faze pročišćavanja, što povećava njegovu kvalitetu i, kao rezultat, njegovu učinkovitost. Međutim, ne postoje podaci o kliničkim studijama koje su posvećene ovom problemu. Prema tome, ne može se tvrditi da će, na primjer, Zovirax tablete raditi bolje od analoga u obliku tableta.

Usporedba dviju najpopularnijih lijekova za herpes

Potpuna usporedba pripravka može se provesti na primjeru tableta Zovirax 0,2 No. 25 i analognih tableta Aciklovir 0,2 br. 20 (Ozon LLC, Rusija):

Tablica pokazuje da je razlika u sastavu između dva lijeka mala. Aktivni sastojak je isti, njegov sadržaj je isti, stoga se može očekivati ​​isti terapijski učinak. Osim toga, neki od sličnih lijekova (u obliku tableta) sadrže veću dozu aktivne tvari (aciklovir 0,4 br. 20, "ozon"). To vam omogućuje da prilagodite množinu prijema ovisno o karakteristikama kliničkog slučaja.

Ako usporedite sastav Zovirax kreme (5% 5,0 g) i analoga masti (5%, 5,0 g), možete doznati da je koncentracija aktivne tvari u njima ista - 5 g. Razlika je u dodatnim sastojcima (u Zoviraxu više). opsežan popis).

Značajan nedostatak za većinu kupaca može biti značajna razlika u cijeni. Pripravci tvrtke GlaxoSmithKline su nekoliko puta skuplji od lijekova-analoga:

Dakle, glavna razlika između Zoviraxa i njegovih analoga je u cijeni. Iznimka je prah za pripremu otopine za parenteralnu primjenu: cijena pet doza je približno jednaka.

Prednost Zoviraxa je u tome što u liniji proizvoda ove tvrtke postoji način šireg spektra djelovanja, što nije slučaj kod domaćih partnera. To je krema za vanjsku uporabu Zovirax duo-sredstvo. Kao dio sredstava odmah se nalaze dvije aktivne tvari: aciklovir i hidrokortizon. Potonji djeluje protuupalno, antipruritski, antialergijski i antieksudativno.

O analozima

Razmislite o alternativama koje većina liječnika nudi i koje imaju najviše pozitivnih mišljenja:

 1. Mast aciklovir 5,0 5% (Ozon). Antivirusno sredstvo za vanjsku uporabu. Indikacije za primjenu su herpesne lezije kože i sluznice, genitalni herpes, herpes zoster (kao pomoćno liječenje), osip s piletinom. Proizvođač navodi da je terapijski učinak pojačan kada se koristi istovremeno s imunostimulansima. Cijena cijevi je 5 g - 17 rubalja.
 2. Mast aciklovir 10,0 5% (ozon). Isto kao i prethodni lijek, samo u cijevi od deset grama. Cijena - 20 rubalja. Slične masti proizvode Belmed (Bjelorusija), Pharmaceutical Technologies (Rusija), Sintez (Rusija), Vertex (Rusija), Altaivitamini (Rusija). Njihov trošak varira između 17-36 rubalja.
 3. Krema aciklovir 5,0 5% (Vertex). Sadrži 5 g aktivnog sastojka. Među pomoćnim sastojcima su makrogol, propilen glikol, parafin, voda itd. Koristi se za lokalno liječenje manifestacija herpesne infekcije. Cijena je 32 rubalja. Kreme drugih proizvođača: Aciklovir Sandoz 2,0 5% (Sandoz, Njemačka) - 85 rubalja, Acyclovir Sandoz 5,0 5% (Sandoz, Njemačka) - 164 rubalja.
 4. Aciklovir očna mast 5.0 3% (Sinteza). Sadrži 30 mg aktivne tvari. Dostupno u epruvetama od 5 g. Indikacija za uporabu - herpes keratitis (upala rožnice oka). Cijena - 121 rubalja.
 5. Tablete aciklovir 2,0 br. 20 (ozon). Jedna tableta sadrži 200 mg aktivne tvari. U jednom pakiranju dvadeset pilula. Indikacija - prevencija i liječenje herpes virusnih infekcija. Cijena - 26 rubalja po pakiranju. Lijek na recept. Tablete drugih proizvođača: 0.2 No. 20 (Belmedpreparaty) - 27 rubalja, 0.2 No. 20 (Aveksima) - 56 rubalja, 0.2 No. 25 (Sandoz, Njemačka) - 153 rubalja, 0.4 No. 20 (Ozon) - 186 rubalja, Aciklovir Forte 0,4 No. 20 (Obolensky) - 198 rubalja.
 6. Liofilizat 0,25 No. 1 (Pharmactivus Capital, Rusija). Prašak za pripremu otopine za in / in uvođenje. Cijena - 330 rubalja po boci.

Mišljenja o analozima

Po mišljenju ljudi, većina preferira Zoviraxove domaće kolege. Ključni kriterij za kupnju je cijena. Kupci tvrde da su njihovi kolege iz ruskih proizvođača nositi s zadatkom pri ruci ne gori od uvezene droge. Istovremeno, neki od njih s velikim povjerenjem posebno se odnose na uvoznog proizvođača, s obzirom da je kvaliteta takvih lijekova mnogo veća. Osim toga, Zovirax ima kombinirani lijek u svojoj liniji proizvoda koji nema analoga. Krema Duo-sredstvo vam omogućuje da se nosite s hladnoćom na usnama u najkraćem mogućem vremenu, brzo uklanjajući neugodne simptome (svrbež, pečenje, itd.).

zaključak

Dakle, Zovirax ima analogije koje uglavnom proizvode ruske tvrtke. Aktivni sastojak u njima je isti - to je aciklovir (tako se nazivaju svi domaći analozi). Razlika između Zoviraxa i njegovih analoga je u cijeni, posebno jasno se može pratiti u pogledu masti i tableta.

Kod kupnje se svaki kupac rukovodi vlastitim kriterijima, dajući prednost jednom ili drugom lijeku. Netko više vjeruje stranim farmaceutskim tvrtkama, za nekoga je važno djelovanje lijeka u oba slučaja.

Analogna krema Zovirax

Ažuriranje zadnje cijene: 03/17/2019

Popis analoga: sortiranje po cijeni, ocjena

Zovirax (krem) Ocjena: 94

Jeftinije zamjene za Zovirax

Analogni jeftiniji od 176 rubalja.

Aciklovir je jedan od najjeftinijih analoga Zoviraxa. Lijek je dostupan u Rusiji u epruvetama od 2 grama ili više. Glavni aktivni sastojak: aciklovir u istoj koncentraciji kao u "originalu". Propisuje se s oprezom tijekom trudnoće i dojenja.

Gerperax (mast) Ocjena: 134 Up

Analogni jeftiniji od 136 rubalja.

Gerperax - indijski antivirusni lijek, koji se proizvodi u obliku masti. Sadrži isti aktivni sastojak (aciklovir) kao i drugi lijekovi prikazani na ovoj stranici. Prije početka liječenja pažljivo pročitajte upute za uporabu.

Atsiklostad (krema) Ocjena: 108 Up

Analogni jeftiniji od 132 rubalja.

Proizvođač: Stada (Njemačka)
Oblici izdavanja:

 • Krema 50mg, 2g
Upute za uporabu

Aciklostad - analog germanskog podrijetla s istim oblikom oslobađanja. Može se propisati za liječenje herpes kože usana i genitalnog herpesa. Kontraindicirana u slučaju preosjetljivosti na sastojke kreme.

Zovirax i njegovi analozi u liječenju herpesa

Lijek Zovirax pripisuje učinkovitim imunostimulansima, omogućujući vam borbu protiv herpesa, vodenih kozica i drugih infekcija. No, prije primjene potrebno je saznati načelo djelovanja i oblik oslobađanja lijeka. To će pomoći utvrditi izvedivost korištenja Zoviraxa iz herpesa. A ako je potrebno, pokupite zamjenu.

Sastav Zoviraxa

Glavna tvar Zoviraxa je aciklovir. Jednom u ljudskom tijelu, on blokira virus, zbog čega postaje nesposoban za reprodukciju. Prema rezultatima istraživanja, tvar ne predstavlja opasnost za ljude.
Najviša koncentracija aciklovira sadržana je u obliku lijeka u tabletama. Ovisno o tipu otpuštanja, on je nadopunjen laktozom monohidratom, magnezijevim stearatom, parafinom, pročišćenom vodom, natrijevim hidroksidom ili drugim pomoćnim tvarima. Stoga, osobe koje pate od alergija, morate pažljivo pročitati sastav kupljenog lijeka kako biste pronašli sigurnu opciju za sebe.

Obrazac za izdavanje

Izdvajajući Zovirax iz herpesa u različitim oblicima, proizvođači su se pobrinuli za mogućnost borbe protiv virusa na različite načine:

 1. Lijek u tabletama omogućuje vam da ograničite broj patogene mikroflore u krvi i sluznici želuca. Najčešće u ljekarnama možete kupiti pakete koji sadrže 25 tableta od 2 g.
 2. Za vanjsku uporabu je naznačena mast koja sadrži aktivnu tvar u koncentraciji od pet posto. Liječnik propisuje ovaj lijek za manifestaciju znakova herpesa na usnama. Pripravak se poželjno nanosi na zahvaćenu kožu s posebnom lopaticom kako bi se uklonio rizik od tvari u očima, za liječenje kojih su razvijene odvojene masti. Na taj način možete brzo ukloniti vanjske simptome bolesti.
 3. Otopina za injekcije omogućuje brzo neutraliziranje virusne aktivnosti u krvi, zaobilazeći gastrointestinalni trakt.
  Budući da vrsta lijeka ovisi o području izloženosti, neki lijekovi se propisuju za borbu protiv virusa unutar tijela, dok su drugi potrebni za zaštitu kože od infekcije.

Kako

Terapijski učinak Zoviraxa osiguran je sljedećim slijedom akcija:

 • kada uđe u tijelo, lijek razdvaja oštećene stanice od zdravih;
 • Pod utjecajem enzima virusa timidinske kinaze, aktivna tvar Zoviraxa pretvara se u aciklovir trifosfat;
 • u tom obliku ulazi u stanicu, gdje je u interakciji s drugim enzimima virusa;
 • postajući dio stanice, aciklovir ne dopušta da se virus razmnožava;
 • rezultat je smrt neispravnih stanica bez štete za zdrave.

Imajući razoran učinak na stanice oštećene virusom, Zovirax ne šteti zdravim. Stoga se smatra bezopasnom za tijelo.

analoga

U zaključku, valja razmotriti analoge Zoviraxa, koji bi se trebali koristiti uz neučinkovitost ili manifestaciju nusprodukata lijeka. Podijeljeni su u dvije skupine: sinonimi, čije djelovanje se temelji na istoj aktivnoj supstanci i analozima koji se temelje na drugačijem načelu utjecaja na virus.

Prva skupina uključuje sljedeće lijekove u tabletama:

 • aciklovir;
 • Aciklovir Forte;
 • Atsiklostad;
 • Vivoraks;
 • Gerperax i drugi.

Za intravensku primjenu prodaju se otopine Lyophilisate Acyclovir-Teva, Medovir u prahu. Zovirax supstituti uključuju proizvod u kapsulama Arviron, Ribavin, Trivorin, Valcyte, Famvir, Ribavirin, Minaker tablete i druge.
Budući da Zovirax ima ogroman broj analoga i supstituta koji se razlikuju u koncentraciji aktivne tvari, brzini izlaganja, karakteristikama recepcije, rizicima negativnih učinaka na tijelo i troškovima, ne smijete sami prepisati lijek. Ako se pojave simptomi herpesa, posavjetujte se s liječnikom koji će, uz pomoć dijagnostike, odrediti vrstu infekcije i propisati optimalni tretman. Vrijedi se pozabaviti takvim postupkom ako propisani lijek nije donio očekivani učinak.

Ukratko

Lijek Zovirax i brojni njegovi sinonimi važan su dio terapije u borbi protiv zaraznih bolesti, uključujući herpes i velike boginje. Njegovo djelovanje omogućuje uklanjanje patogena u unutarnjim organima i koži ljudi s različitim stupnjevima predispozicije za alergije. To je moguće zahvaljujući brojnim oblicima oslobađanja, uključujući različit skup pomoćnih tvari.
Terapijski učinak primjene lijeka opažen je tijekom prvih nekoliko dana primjene. U odsustvu pozitivnih promjena u tom razdoblju, liječnik će razmotriti mogućnost zamjene lijeka s analogom. Budući da je farmaceutska industrija razvila širok raspon lijekova koji djeluju na štetu druge aktivne tvari, pronaći će se učinkovit i siguran način za uklanjanje herpes virusa.

Top